Et ve de gust conèixer el costat més cultural i històric de la Seu d'Urgell? Acosta't a conèixer la múltiple oferta d'activitats que t'ofereix aquest territori, ric en museus i fires de tota mena i destinades per a tots els públics i membres de tota la família.
Espai de concentració on trobar el bo i millor de les produccions formatgeres de la serralada. És també un àmbit d'aprenentatge i d'intercanvi de coneixements.
Se celebra el 3r cap de setmana d'octubre.
Els mercats se celebren a l'aire lliure, tots els dimarts i dissabtes, als carrers del Centre històric de la ciutat (carrer Major, carrer dels Canonges, plaça Patalin i plaça dels Oms).
La meitat dels gairebé 70 parades són d'alimentació. El producte de l'hort i proximitat té especial rellevància. La resta de llocs ofereixen productes dels sectors tèxtil, calçat, complements i artesania.
Construïda sobre l'emplaçament d'una anterior catedral, l'actual catedral de Santa Maria és la principal empresa arquitectònica del segle XII a Catalunya i la principal manifestació del ple romànic català.
El Museu Diocesà d'Urgell agrupa un interessantíssim conjunt artístic procedent de les diferents parròquies del bisbat d'Urgell. Les peces exposades comprenen un període que va del segle X al segle XVIII.
A finals del segle XX el creixement de la ciutat i la planificació urbanística van exigir l'execució de noves intervencions a l'entorn del riu Valira. Es tracta d'un parc fluvial, situat a la riba esquerra del riu Valira, al seu pas per la Seu d'Urgell.
Espai viu d'aprenentatge que vetlla per conservar la col·lecció municipal, difondre el patrimoni cultural, natural i gastronòmic de l'Alt Urgell i el llegat històric de la nostra ciutat.
Cada estiu, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) acosta la música als territoris pirinencs. Els municipis que participen acullen a una cinquantena de concerts de grups i solistes reconeguts en l'àmbit de la música antiga.
Com Arsèguel, Bescaran, Estamariu, l'antiga Abadia de Sant Serni de Tavèrnoles a Anserall.
Representació medieval que recull els diferents aspectes de la vida del bisbe venerat. L'obra es basa en els panells d'un antic retaule barroc dedicat a la vida del sant que podem contemplar a l'interior de la catedral.
Al passeig Joan Brudieu es congreguen nombrosos urgellencs que recullen l'escudella elaborada per part de la confraria de Sant Antoni. La jornada inclou una solemne missa amb el repartiment del 'panet' de Sant Antoni, la benedicció dels animals i els Tres Tombs a càrrec dels 'banderers'.
Se celebra el 17 de gener.
Rutes per la nostra comarca, a través de les quals descobriràs com s'elaboren els diferents productes artesans, els podràs provar en els mateixos obradors. El producte estrella són els formatges, dels quals disposem d'una gran varietat: de vaca, d'ovella i de cabra, tradicionals o nous, tots ells mereixedors d'esment.
El Museu de les Trementinaires va obrir les portes en 1998 per recollir el record d'un ofici que practicaven algunes dones que vivien a la vall de la Vansa (Alt Urgell).
El museu ocupa la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament de Tuixent.
A Dinosfera gaudireu d'un viatge de 70 milions d'anys per conèixer com es reproduïen aquests animals, gràcies a l'estudi més recent dels seus fòssils i, especialment, dels recuperats a Coll de Nargó, un dels jaciments més importants del món d'ous i nius de dinosaure.
Aposta innovadora per recuperar la memòria històrica dels successos d'aquells anys i posar a l'abast del públic un episodi determinat en la història de la Cerdanya i del país.